Monday, June 15, 2009

NIZAR: BIADAP DAN MEMUALKAN..

1- SUDAH TERANG LAGI BERSULUH INILAH SEBENARNYA YANG DIMAHUKAN OLEH RAKYAT MASAKINI. MEREKA TIDAK MEMPERDULIKAN KETOKOHAN DAN KEBIJAKSANAAN DALAM MEMILIH PEMIMPIN YANG BENAR-BENAR MAHU MEMPERJUANGKAN RAKYAT SERTA MEMAHAMI UNDANG-UNDANG. HAKIKAT INI DAPAT DILIHAT APABILA NIZAR DAN BEBERAPA ORANG KUAT (DAP, PAS, PKR) BERLAGAK ANGKUH DAN SOMBONG APABILA HADIR PADA SESI PERSIDANGAN DEWAN RAKYAT DENGAN MEMAKAI LILITAN KEPALA TERTULIS "BUBAR DUN". INI MENGGAMBARKAN MENTALITI NIZAR SEPERTI 'ANAK KECIL TERLEPAS SUSU', BELIAU SEOLAH-OLAH SUDAH LUPA KEPADA KEPERLUAN BELIAU DIPILIH SEBAGAI AHLI PARLIMEN YANG AKAN MEMBELA NASIB RAKYAT TERUTAMA DI BUKIT GANTANG.

2- SEHARUSNYA RAKYAT SEMUA SEDAR AKAN DALANG DISEBALIK KEMAHUAN PAKATAN RAKYAT YANG MAHUKAN DUN PERAK DIBUBARKAN. BUKAN KERANA HENDAK MEMPERJUANGKAN HAK RAKYAT TETAPI MEMENANGI HATI BANGSA-BANGSA TERTENTU SAHAJA. ORANG MELAYU DI PERAK SUDAH LUPA AGAKNYA APABILA NIZAR BERSETUJU UNTUK MENYERAHKAN TANAH 999 TAHUN KEPADA PENDUDUK CINA SEDANGKAN ORANG MELAYU SEBAHAGIANNYA MASIH LAGI MENDAPAT TARAF 99 TAHUN TETAPI TIDAK DIPERJUANGKAN OLEH NIZAR??? BUTA MATA ATAU BUTA HATI ORANG-ORANG MELAYU KINI SEHINGGA SANGGUP MEMPERJUDIKAN TANAH AIR DAN KEDAULATAN NEGARA SEHINGGA SANGGUP MEMILIH PEMIMPIN YANG TAMAK DAN RAKUS SEPERTI NIZAR???

pemudagerik: melayu mudah lupa..bila terpengaruh dengan dakyah atau fatwa dari pemimpin pembangkang yang hanya pandai menulis serta menghasut tanpa mengambilkira kesan anak bangsa.

No comments: